woensdag 13 juli 2011

Ik ben over naar 5havo!

Jongens, jongens, jongens, wat een schooljaar! School was dit jaar knap lastig. Ik heb heel veel dieptepunten gehad dit jaar, maar ook veel hoogtepunten gehad. Zo heb ik dit jaar veel nieuwe vrienden gemaakt en ben ik een stuk closer geworden met een paar. Ik heb dit jaar super leraren gehad en ik ben begonnen aan Stad AcademY, een project van Stichting Stad en hier heb ik zoveel aan gehad. Stad AcademY is een project waar er een paar thema's afgewerkt werden zoals: Fotografie, interview, review en film. Voor fotografie moesten we topsporters fotograferen. Voor interview ben ik met mijn vriendin naar Amsterdam gegaan om een interview te houden in de 9 straatjes:


Uiteindelijk is dit filmpje op RTV-NH geweest, echt heel vet. Later zijn we met z'n allen naar Perquisite geweest, waar we hem na afloop mochten interviewen. Dit was zo onwijs gaaf!


Toen gingen we door met het thema review. Voor dit thema gingen we naar de film Sonny Boy. Hierover moesten we een review over de film schrijven. De mijne was het beste en werd op moviezone geplaatst, hoe cool? Met deze recensie mocht ik meedoen aan moviesquad, een jongerenjury voor films op het movies that matter festival. In 4 dagen tijd keken met 5 juryleden naar 14 films. Zwaar, haha, ja dat was het zeker, maar het was zo'n onwijs toffe ervaring, waar ik zo trots op ben! Deze 4 dagen waren echt super.

Verder gingen we voor het thema review een recensie schrijven over de albumpresentatie van Chef'Special. Dit concert was zo goed! Ik ben helemaal fan geworden van Chef'Special en heb ze nu al een paar keer live gezien.

Als laatste hebben we het thema film gedaan. Hiervoor hebben we gisteren het promotie filmpje voor Shoot Your Shot opgenomen (Shoot your Shot is een filmwedstrijd voor jongeren). Hiervoor hadden wij als Stad Academy het hele idee bedacht en uitgewerkt.

Stad Acdemy heeft ongeveer dit hele schooljaar geduurt en eerlijk gezegt, verkoos ik het bijna altijd boven mijn school. Had ik de volgende dag een proefwerk? Ik ging gewoon naar de Academy, want ik wilde lol hebben. Die lol heb ik dit hele jaar gehad, niet alleen met Stad Academy maar ook met concerten, vrienden enz. Ik wilde gewoon plezier en daar is mijn school de dupe van geworden. Ik heb het zo zwaar gehad de laatste schoolweken. Leren, leren en nog eens leren. Vreselijk vond ik het, maar ik moest en zou over. Vervolgens haalde ik alleen maar onvoldoendes, puur door stress en faalangst. Mijn vriendin Sarianne haalde altijd zevens, achten en negens en ik zei ooit eens tegen haar 'Wauw meid, ik ben jaloers op jouw cijfers' en zij zei toen 'Ik ben jaloers op jouw plezier en al die concerten waar je altijd heen gaat'. Dit realiseerde me eigenlijk dat er iets moest veranderen. Ik moest minder plezier maken en gewoon beter mijn best doen op school. Dit heb ik ook een tijdje vol gehouden en raakte ik uiteindelijk weer kwijt. Toch ga ik over met 3 vijven en maar 2 zevens als compensatiepunten, maar ach, ik ben nu over en ik ga knallen in mijn examenjaar!

Al met al heb ik genoten van alle dingen die ik dit schooljaar heb gedaan, de nieuwe vrienden die ik gemaakt heb en het plezier. Ik vertel dit omdat het gewoon gezond is om plezier te maken, maar laat je school er niet onder lijden!

With love, Amber

2 opmerkingen: