maandag 17 oktober 2011

Fotografie Opdracht Zelfportret

Ons eerste kunstopdracht van dit jaar is afgerond. Het thema was zelfportret. Ik als fotoaddict wilde natuurlijk iets met fotografie doen. Ik heb heel google afgespreurd maar mijn inspiratie kwam van froot: . In deze fotoreportage gemaakt door Heather Landis zie je de meest stereotype nerds die je maar kan bedenken.Hoe zou ik eruit zien als nerd? Terwijl ik me dat afvroeg, ging er een lampje in mijn hoofd branden. Ik heb een hekel aan school, lezen en leren, wat nou als ik personages van mezelf ga maken, wat ik eigenlijk niet ben? Ik schetste een paar situaties en dit is wat er uiteindelijk van geworden is:Dus, ik heb een hekel aan school en dit probeerde ik in mijn foto's te laten zien door op een bepaalde manier te kijken.


Ik ben een levensgenieter. Mijn leven is kleur. Ik ben altijd vrolijk. Op deze foto ben ik gothic. Een gothic is precies het tegenovergestelde van mij met die depressiviteit. Toch kan je een lachje op mijn gezicht ontdekken. Een echt sombere gothic ben ik dus ook weer niet.Need I say more? Ik ben best wel een beautyaddict, maar hier met vijf lagen mascara op, gaat het wel heel ver. Ook het panterprintsjaaltje en de gouden oorbellen, maken me toch ook een een oh oh cherso Barbie.En als laatste: Een jongen. Ik ben een echt meisje-meisje. Dat merk je aan mijn kleding, mijn altijd keurig gelakte nageltjes en mijn make-up verslaving. Hier ga ik helemaal make-uploos op de foto, een hele pot gel in mijn haar en mijn favo leren jasje. Ik wilde als een soort Elvis op de foto, met een lekkere vet kuif maar dat wilde me niet echt lukken. Helaas kon in Elvis niet opbellen om te vragen hoe hij dat nou eigenlijk deed. Nu lijk ik meer op Kurt Cobain, maar hé, dat is ook niet verkeerd?

Alle foto's heb ik met een zelfontspanner op een statief gezet. De opdracht was immers zelfportret. Ook is het belangrijk dat de foto's een verhaal vertellen. Volgens mij doen die van mij dat wel.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens wat anders dan die beautydingen te zien. Ik wil nog veel en veel en veel vaker fotograferen!

With love,
Amber

2 opmerkingen:

  1. Girl, you're a model all over! Well done! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw! Echt geweldig gedaan Ammie!! <3 loveU.

    BeantwoordenVerwijderen