vrijdag 30 december 2011

Beste concerten van dit jaar

Ik ben zoveel naar concerten geweest dit jaar, dat het echt een beetje van de gekke wordt, om ze allemaal te reviewen. Nee, dat ga ik niet doen, maar er zijn er echt een paar die er tussen uit blinken.

Graffiti 6 @ Melkweg, 16-01-2011Het allereerste concert van 2011! Graffiti 6 was wederom geweldig. Lisa en ik waren er al naartoe geweest in 2010, in bitterzoet en we wilden weer. Heerlijke muziek, heerlijke sfeer, heerlijk publiek. Stiekem vond ik het concert in Bitterzoet nog leuker, want dat was heel kleinschalig, in een schattig kroegje en één van de eerste concerten van de band in Nederland. Ze waren toen nog maar net bekend en nu spelen ze in uitverkochte zalen, nice.

White Lies @ Heineken Music Hall, 24-02-2011


Misschien durf ik wel te zeggen dat dit het beste concert van dit jaar was. Oh my god, wat had ik hier van genoten. We stonden helemaal vooraan en het geluid van de HMH is super! We konden woord voor woord alles horen wat hij zong. Ze speelden de beste nummers en gaven een geweldig optreden. Als die weer naar Nederland komen...

Bevrijdingspop, 05-05-2011
"AAAAAAAAA, KATE NASH KOMT OP BEVRIJDINGSPOP" Ik hoor het mezelf nog schreeuwen. Bevrijdingspop dit jaar was echt super. Dazzled Kid, Trigger Finger, Waylon, Ben Saunders, Chef'Special en Kate Nash hebben we allemaal gezien dit jaar en Trigger Finger was zeker boven mijn verwachtingen. Mijn god, dit was goed. Ook Chef'Special en Kate Nash waren amazing. Iedereen vond Kate verschrikkelijk "Die moet op de markt gaan staan, die kan alleen maar gillen." "Oh Kate Nash, was dat die schreewlelijk." Ik voelde me beledigd. Ik had haar vorig jaar in Paradiso gezien en ik vond het geweldig. Nu weer, ze sprong zo hoppa het publiek in en we moesten door de microfoon schreeuwen. Ze zag me staan met mijn fan-shirt en ik moest er ook door schreewen. Laat de andere maar denken, Kate Nash is een super artiest!

Panic! at the Disco @ Melkweg, 10-05-2011Oh, wat had ik me hierop verheugd! Panic! at the Disco heb ik helemaal grijs gedraaid en ze kwamen ook nog eens naar Nederland! Lisa en ik kwamen te laat, en toen we binnen kwamen stond het he-le-maal vol. We stonden niet vooraan, maar gelukkig wel op een verhoging, waardoor we het alsnog vet goed konden zien. Ik zong alles vrolijk woord voor woord mee, maar toch kan ik me niet zo veel meer herinneren van dit concert. Misschien heeft het niet zoveel indruk op me gemaakt. Ik weet wel dat ik het erg naar me zin heb gehad ookal was het niet zo heel erg goed. Brendon Urie kan niet zo geweldig zingen en ze speelden wel gewoon gitaar en drums, maar hadden hun deuntjes op een bandje staan. Toch jammer. Ach, op dat moment genoot ik er echt van en daar gaat het natuurlijk om.

Parkpop, 26-06-2011

Lekker dagje was dit. Geweldige artiesten kwamen er, maar het was wel heet. We hebben veel artiesten gezien: The Crookes, Graffiti 6 (again), Go Back to the Zoo, Tim Knol en Di-rect. Ik verheug me nu al op Parkpop 2012 :)

Go Back to the Zoo @ Vondelpark, 3-07-2011
Een dag nadat ik mijn verjaardags feest vierde, een lichte kater, waar ik niks meer van merkte nadat Go Back to the Zoo speelden. Dit was zo'n heerlijk concert! In het zonnetje, iedereen genieten en Go Back to the Zoo genoot zelf ook, dat zag je. Ik kwam om te fotograferen, maar ik was niet alleen daarmee bezig. Ook hier zong ik alles mee en mijn dag kon niet meer stuk toen ik met de zanger op de foto mocht. Lekker professioneel, haha.

Chef'Special @ Haarlem Jazz, 19-08-2011
Ik ben dit jaar maar liefst naar 4 concerten van Chef'Special geweest, maar bij Haarlem Jazz vond ik ze op hun best. Ze deden eindelijk Road I Walk on, één van hun beste nummers. Wat minder was, was dat de soundcheck erg lang duurde, te lang, want ze hebben toch een paar nummers moeten skippen omdat ze niet langer dan 12 uur door mochten van de gemeente. Jammer, want van mij mochten ze wel tot half 2 door.

Alela Diane @ Patronaat, 9-10-2011Mijn ouders, zus en ik hadden meegedaan aan een popkwis en hadden kaarten voor Alela Diane gewonnen! We gingen zonder verwachtingen naar dit concert toe en oh, wat was dit ongelofelijk leuk! Onwijs mooie muziek, goede zangeres en een heerlijke band. Alle vier vonden we dit beter dan dat we dachten. Het was in de kleine zaal en heel intiem, vet leuk!

the Boxer Rebellion @ Melkweg, 7-12-2011En het allerlaatste concert van dit jaar: the Boxer Rebellion. Prachtige muziek en ook een superleuk concert! Ik kende de muziek helemaal niet, maar mijn zus had kaarten gekocht en vond dat we hierheen moesten gaan. Een dag van tevoren had ik hun laatste cd geluisterd die onwijs tof is. Ik vond het een geweldig concert, wederom alweer boven mijn verwachtigen. Klap op de vuurpijl was dat ze ook nog even gingen signeren en op de foto gaan met hun fans, nice.


Ik heb nu bijna ieder concert opgenoemd, maar in dit lijstje mag natuurlijk Kensington, Kink Bedankt, Saybia, Okkervil River en de Staat niet ontbreken, maar over deze optredens heb ik ook wel eerder wat geschreven :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten