maandag 5 september 2011

Heerlijke Maskertjes uit het keukenkastje

Van de week had ik een hele leuke klant in de drogist waar ik werk. Ze vertelde me dat ze altijd op internet recepten voor maskers opzocht. Dat bracht me op het idee om dit artikel te schrijven.

Bij een schoonheidsspecialiste betaal je geld voor een masker, veel geld. Bij een drogist zijn de meeste maskers erg chemisch en helpen toch niet echt geweldig. Waarom dan geen natuurlijke maskers gebruiken?

Voor een normale huid
Maksers zijn altijd goed voor je huid. Ook als je niet echt een trouble-huid hebt. Dit Yoghurt-Honingmasker is heerlijk voor altijd.

Hoe te maken?
Je hebt alleen een eetlepel honing en een eetlepel yoghurt nodig. Meng dit door elkaar en smeer het op je gezicht. Laat het 15 minuten zitten en je hebt weer een stralende huid.


Voor een vette huid:
Het is wel algemeen bekend dat banaan heel erg goed is voor de vette huid. Ook is het geschikt voor een gevoelige huid en helpt het tegen rimpels. Een geweldig product voor een masker dus.

Hoe te maken?
Je hebt een banaan, een theelepel honing en een paar druppels sinaasappelsap nodig. Mix dit goed tot een romig papje. Laat het 15 minuten op je gezicht zitten en was het daarna eraf. Wel is het van belang dat je je gezicht goed reinigt van te voren.

Voor een onzuivere huid:
Wortels zijn multifunctioneel. Ze zijn goed voor de ogen, zijn erg lekker en gezond en helpen heel goed tegen een onzuivere huid.

Hoe te maken?
Je hebt 2 á 3 wortels nodig en 2 á 3 eetlepels honing nodig. Kook de wortels tot ze gaar zijn. pureer ze dan met de honing erbij. Laat het wel goed afkoelen voor je het mengsel op je gezicht doet. Spoel het masker na 15 minuten weer van je gezicht.

Voor een droge huid:
Advocado is perfect voor de droge huid. Voor dit masker heb je maar een halve advocado nodig. Je kan van de andere helft guacamole maken, mmm.

Hoe te maken?
Je hebt naast een halve advocado ook nog 2 á 3 eetlepels honing nodig. Prak de advocado goed en voeg dan de honing er aan toen. Ook dit masker moet je na 15 minuten afspoelen met lauw-warm water.
En welk maskertje ga jij uit proberen?

With Love,
Amber

1 opmerking:

  1. Die voor de vette huid :) Ik heb meer een gevoelige huid en als banaan daar geschikt voor is, why not?

    x

    BeantwoordenVerwijderen