maandag 28 november 2011

Concert: Okkervil river

Ik had weer een waanzinnig leuk concert deze maand: namelijk van Okkervil River, een geweldige band die helaas heel onbekend in Nederland is (onbegrijpelijk). Toeval bestaat, want deze fantastische band kwam in ons eigen Patronaat in Haarlem op de verjaardag van mijn lieve zus Lisa (24-11).


Voor Okkervil River was de grote zaal geboekt, maar er werden maar 150 kaarten verkocht waardoor ze speelden in de kleine zaal. Intiem, dat wel ja, maar persoonlijk heb ik altijd liever de grote zaal. Waarom? Het geluid. Ik ben ooit eens naar Rigby geweest, waar Moonpilot in het voorprogramma stond, en dit concert was ook in de kleine zaal. Het geluid was HARD. Echt heel hard, dat als de muziek stopt, dat je niets meer hoort. Weer was dit het geval bij A Classic Education uit Italie. Hier was de muziek zo verschrikkelijk hard, dat het voor geen meter meer klonk en het gewoon geen leuk optreden was. Er zat wel een leuk liedje of 2 bij, maar voor de rest vond ik dit het vreselijkste voorprogramma ooit (erger dan Moonpilot, daar was de muziek gewoon heel leuk)


Tja, dan nu toch echt op naar Okkervil River, want daar schrijf ik dit bericht natuurlijk over. Okkervil River maakt, ehm tja, wat voor muziek maken ze eigenlijk? Rock? Indie? Folk? Country? Ik denk dat het alles een beetje bij elkaar in. Vooral indierock met een folk en country randje. Ze komen uit Austin, Texas en bestaan al sinds 1998 Hoelang? Ja, al 13 jaar,dat is lang ja. De band heeft 6 leden, maar de belangrijkste man in deze band is de frontman Will Sheff, de zanger en gitarist en speelt al mee sinds het begin. In totaal hebben ze 6 albums uitgebracht, maar ze hebben het meeste gespeelt van I am Very Far (2011)en The Stage Names (2007).Ze begonnen met het nummer Wake and be Fine, wat echt een begin nummer is. Yes, dit was een stuk zachter dan het voorprogramma. Hierna volgde For Real, misschien wel het bekendste liedje van Okkervil River, heerlijk. Will Sheff danste wild, gooide zijn microfoonstandaard om, sloopte zijn gitaar en schopte zijn wiskey omver, maar het maakte allemaal niet uit. Dit past goed bij de band. Later werd hij wat rustiger en ze werden bij ieder nummer beter. Op gegeven moment deed hij zijn bril af (seriously, dat waren echt -10 glazen ofzo) en nog wist hij iedere noot juist te spelen. Helaas hebben ze de mooiste nummers niet gespeeld zoals Plus Ones, Savannah Smiles, Mermaid en nog een paar. Balen, want dit ontbrak toch wel. Wat wel supertof van de band was, was dat ze meer dan 1,5 uur gespeeld hadden, en ja, dat is echt veel, want de meeste bands spelen drie tot vijf kwatier (SCHANDE). Heerlijke band, heerlijk concert, that's all I can say about it.
Zo, heerlijke avond gehad en ik zou zeggen, youtube eens een paar nummertjes, want het is echt toffe muziek!

With love,
Amber

1 opmerking: