donderdag 31 mei 2012

How to: Spa at Home

Zo, lekker, de examens zijn voor de meesten wel over en we kunnen wel wat ontspanning gebruiken zeg! Als ik ontspanning wil, las ik automatisch een beautydagje voor mezelf in. Lekker mezelf verwennen met heerlijke producten die ik normaal gesproken niet zo snel gebruik. Benieuwd hoe mijn beautydagje eruit ziet?
Douche/Bad

Het prettigst is om je beautydagje schoon te beginnen, dus spring onder de douche met je Rituals producten en doe wat meer dan normaal: Het wordt weer zomer, de zon schijnt eindelijk, dus scrubben maar! Scrubben is sowieso heel belangrijk voordat je de zon in gaat, want je wordt dan mooi egaal bruin en je bruine kleurtje houdt langer. Was je haren met een fijne shampoo en gebruik daarna een lekker haarmasker. Voor een echt spa gevoel, gebruik ik liever producten van bijvoorbeeld Rituals in plaats van bijvoorbeeld Nivea douchegel. Wat ik ook fijn vind voor mijn beautydagje, is een bad nemen waar ik een flinke scheut badolie in doe en heerlijk van ga genieten. Denk wel na dat je dat de dingen als scrubben en haren wassen niet kan doen in bad. Smeer je wel na afloop in met een bodylotion of -butter.

Huidverzorging


Voor een heerlijke huidbehandeling hoef je echt niet naar de schoonheidsspecialiste. Het is super makkelijk om jezelf een heerlijke huidbehandeling te geven. Reinig eerst je huid op de manier waarop je dat altijd doet. Daarna pak je een gezichtscrub en schrub je gezicht heerlijk zacht! Stoom je gezicht en plak een neusstrip op je neus. Daarna een masker en -wow- wat is je huid superzacht! Voor nog wat extra hydratatie breng je nog een serum of een voedende moisturizer aan.

Voeten

Jaja, ook die verdienen verzorging deze dag. Doe ze lekker in een bubbelend voetenbadje, en als je die niet hebt, vul je gewoon een teiltje met warm water en daar doe je een bruisbal in. Daarna zijn je voeten lekker zacht en kun je gemakkelijk het eelt verwijderen met een puimsteen. Eventueel kun je nog een voetscrub gebruiken(optioneel) en smeer ze in met een superzachte voetcrème. Lak je teennagels in een mooi kleurtje en je hebt je eigen home pedicure.

Handen

Als laatste zijn je handen aan de beurt. Geef jezelf echt een manicure. Smeer wat nagelriemolie op je nagelriemen en duw ze terug. Vijl je mooi rond of vierkant -wat je mooi vindt- en lak ze in de kleur die je mooi vindt of geef jezelf een french manicure. Vergeet je base- en topcoat niet om je nagels langer mooi te houden.

Oh en nog wat tips

- Wees vooral niet zuinig! Je bent bezig met ontspannen, dus pak liever te veel dan te weinig.
- Gebruik andere producten dan dat je normaal gesproken doet. Het is zonde om je producten van een duur huidverzorgingsmerk iedere dag te gebruiken. Bewaar ze voor dit soort dagen.
- Denk erom wat je eet. Laat die chocolade reep staan en neem fruit, dat is veel lekkerder op zo'n dag.
- Steek nog voor extra ontspanning een geurkaars aan.
- De nieuwe Arctic Monkeys vind ik ook erg leuk, maar ik zou toch iets anders opzetten qua muziek. Je kunt natuurlijk ook van die rustgevende natuurmuziek opzetten als je daar van houdt.
- Ga de deur daarna niet meer uit. Het is jou dag thuis en daar valt ook genoeg te doen als je klaar bent. Al ga je de hele dag bankhangen.
- Doe de rest van de dag geen make-up meer op. Zonde van je mooie, schone, zachte huid.

Zo en dat was het wel een beetje. Ik vind dit voor af en toe gewoon heerlijk om te doen. Zeker als ik een paar zware weken achter de rug heb.

With love,

Amber

1 opmerking:

  1. Weer heel leuk geschreven. Ik ga deze tips onthouden en gauw zelf zo'n dagje doen!

    BeantwoordenVerwijderen