maandag 23 april 2012

Concert: Boy & Bear

"Amber, moet je deze band eens horen! Vind jij ook te gek, weet ik zeker!" And damn girl, you right Lisa. Ze zijn echt te gek. Afgelopen maand kwam de Australische band uit met hun debuutalbum Moonfire en na deze plaat één keer geluisterd te hebben, was ik om. Wat een geluk dat ze op zondag 23 april optraden in onze favoriete concertzaal Bitterzoet in Amsterdam. Een concert in de HMH is leuk, maar in zo'n klein zaaltje als bitterzoet is gewoon heel intiem. Niet alleen Lisa en ik wilden graag heen, maar ook onze ouders zijn fan. Een leuk avondje uit met z'n vieren dus.


En dan het concert zelf. Wauw, wat was dit goed! Ze klonken precies hetzelfde als op hun cd (en soms zelfs een stukje beter). De muzikanten genoten ervan om te spelen voor het uitverkochte bitterzoet en maakten wat grapjes tussen het spelen door. De gitaren, de banjo, de drums, alle muziekinstrumenten waren perfect voor de folk-achtige sound van de band. Ze speelden hun beste nummers, alleen house and farm, mijn favoriete nummer niet. Daarnaast speelden ze een cover van Crowded House en wat deden ze dat goed. De muziek raakt je op een hele bijzondere manier of het nou een cover of een eigen nummer is. Ze brengen de muziek gewoon prachtig over en iedereen (ja, echt iedereen) stond te genieten.



De single Milk & Sticks was ook live geweldig. Als je het nummer gewoon op de radio of op cd hoort, ben je het al gauw kwijt door de melodie overgangen, maar toen ze hem live speelden, was je meer geboeid. Van begin tot eind was het een heerlijk nummer. "We don't do encores." Het concert duurde ongeveer een uurtje en ze deden dus geen toegift. Ook geen signeersessie, maar we verlieten Bitterzoet, met een heerlijk gevoel en hun cd heeft in de auto opweg naar huis heel hard gestaan.

With love,
Amber

Geen opmerkingen:

Een reactie posten