donderdag 7 juni 2012

Mijn Parfumstash #1


Ik ben buitengewoon gek op parfum. Naast wat Clinique dingetjes, heb ik bijna niks dat high-end is in mijn make-up collectie. In mijn parfum collectie is dat weer anders. Aan parfum geef ik graag wat meer geld uit of ik vraag parfum voor feestdagen. Toen ik laatst mijn parfumstash aan het onderzoeken was, ontdekte is een leuke overeenkomst tussen de parfums: Bloemen. Ik ben echt een bloemen meisje.
Scarlett, Cacharel

Ik begin dan maar met mijn absolute favoriet. Mijn signature geur, zoals dat ook wel genoemd wordt. Scarlett is een heerlijk frisse bloemengeur, die ook echt bij sprankelende jonge meiden past. De geur heeft iets liefs en romantisch en is heel geschikt voor overdag. Ik denk dat veel meiden dit een heerlijke geur zullen vinden.
Topnoten: theeblaadjes, citrusvruchten en peer.
Hartnoten: wittebloesem en jasmijn.
Basisnoten: muskus, sandelhout en kamperfoelie.

Het flesje van het parfum vind ik echt prachtig! Het lijkt wel of de dop uit ivoor is gesneden - dierenvrienden wees gerust, het is hartstikke plastic - Omdat ik zo fan van de geur ben, heb ik vorig jaar van mijn ouders een limited edition flesje gehad, die ik ook super schattig vind!

Burberry Londen

Ook Buberry Londen is een heerlijke frisse bloemengeur. Deze geur is wat vrouwelijker en eleganter dan Scarlett. Deze vind ik ook geschikt voor de wat oudere vrouw. Echt een heerlijke geur, die ook perfect voor overdag is.
Top: clementine, kamperfoelie, Engelse tuinroos
Hart: tiarebloem, jasmijn, zachte pioen
Basis: sandelhout, muskus, patchoeli

Aan de geurnoten kun je al echt opmaken dat dit een heerlijke bloemengeur is. Er zitten heel veel bloemennoten in! Het flesje vind ik trouwens ietwat simpel, maar ik vind stof aan een parfumflesje altijd wel grappig.

Lolita Lempicka "L"

Deze geur is dan weer een buitenbeentje in mijn parfumstash. Deze geur is meer oriëntaals en exotisch, maar wel heerlijk voor in de zomer. Deze warme geur heeft iets wat ik heel lekker vind. Bij ruiken weet ik het meteen: mmm Vanille!

Top: bergamot en sinaasappel
Hart: strobloem, muskus, kaneel
Basis: vanille, tonkaboon, sandelhout

Ik had gelijk, de vanille in de basis, is ook echt de basis van de geur. Het is niet dat je een fles vanille-aroma over je heen gooit, want er zitten genoeg heerlijke andere geuren omheen. Het flesje vind ik prachtig! Turquoise - mijn kleur- hart met wat gouden afwerkingen.

Zo, dat is deel één. Opvallend is dat de geuren allemaal sandelhout als basis hebben. Morgen komt deel twee online, maar ik vond het te groot om in één artikel te proppen.

Welke geur is jouw favoriet?

With love,
Amber

2 opmerkingen: