dinsdag 16 augustus 2011

Must Listen: Death Cab For Cutie - Codes and Keys

Kennen jullie Death Cab For Cutie al? Wat een fantastische band is dit toch! Codes and Keys is hun zevende album al. Death Cab For Cutie bestaat al heel lang, de band is namelijk opgericht in 1997. Hoe komt het dan toch dat deze band amper bekend is in Nederland?


Death Cab For Cutie maakt vooral Indie-rock muziek. Ook Codes and Keys valt in dit genre. Het is heerlijk om naar te luisteren. De muziek is een beetje te vergelijken met Arcade Fire. Je kan ook merken dat Codes and Keys voor een breeder publiek is dan de vorige zes cd's. Narrow Stairs (hun vorige plaat) was donker qua muziek en op Codes and Keys staan eigenlijk alleen maar vrolijke liedjes met heel veel techno deuntjes.You Are A Tourist is de eerste single van het album. Vind je dit nummer wel tof? Dan zal het album je ook wel in de smaak vallen. Alles is deze stijl maar dan is er nog iets wat ik ook belangrijk vind: Ieder nummer is anders. Zeker een pluspunt.

Album Tracklist:
1. Home is a Fire
2. Codes and Keys
3. Some Boys
4. Doors Unlocked and Open
5. You Are a Tourist
6. Unobstructed Views
7. Monday Morning
8. Portable Television
9. Underneath the Sycamore
10. St. Peter's Cathedral
11. Stay Young, Go Dancing

Zelf vind ik Underneath the Sycamore het beste nummer. In Tenerife heb ik dit nummer heel vaak geluisterd, want ik kon er geen genoeg van krijgen.Dus, ben je al een beetje enthousiast geworden? Luister dan wat nummers op youtube. Je kan ook natuurlijk het album beluisteren op Spotify of kopen op bol.com of een platenzaak ;)

Leuk weetje trouwens: De zanger Ben Gibbard is getrouwd met de actrice Zooey Deschanel.

With love,
Amber

p.s. Kende jij Death Cab for Cutie al?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten